Psychosomatische oefentherapie

Nadat je de algemene opleiding tot oefentherapeut hebt gevolgd, kun je verder specialiseren tot psychosomatisch oefentherapeut. Eind 2017 studeert de laatste lichting van 23 psychosomatisch oefentherapeuten af aan de Hogeschool Utrecht. In februari 2018 krijgt de opleiding onder de naam OPST, Opleiding Psychosomatische Therapie, een doorstart onder een nieuw cursusbureau DOKh. De OPST is een tweejarige post-HBO opleiding, bestaande uit 32 lesdagen. Lichaamsgerichte therapievormen worden gecombineerd en geïntegreerd met psychsociale interventies. De opleiding is verdeeld over blokken van twee dagen (vrijdag en zaterdag).

 

De nieuwe OPST start op 16 februari 2018 op conferentiecentrum Drakenburg in Baarn, een locatie waar je als werkend cursist graag naar toegaat. DOKh verzorgt ook de post HBO opleiding psychosomatische fysiotherapie van IPT. Op lesdagen kun je er dus ook cursisten psychosomatische fysiotherapie ontmoeten.    

 

Op 9 december 2017 wordt een open middag georganiseerd op Drakenburg. Hier kun je door middel van een aantal korte presentaties kennis maken met de inhoud van de OPST en de docenten van de opleiding.

Wil je doorgroeien in je vak, ben jij geïnteresseerd in de combinatie en integratie van het lichamelijke en psychosociale spoor in zowel diagnostiek als behandeling en zoek je een nieuwe uitdaging in je werk? Dan is OPST de opleiding voor jou! Veel oefentherapeuten gingen je al voor en zijn blij met deze holistische verrijking in zowel hun persoonlijk leven als in hun werk.

 

Kijk voor meer informatie op https://opst-opleidingen.nl/ (medio november live)

Je kunt je hier inschrijven voor de open middag op 9 december en/of je direct al aanmelden voor de post HBO opleiding psychosomatische oefentherapie.