Voordelen VvOCM-lidmaatschap

Hieronder een overzicht van de voordelen van het lidmaatschap:

Gratis deelname klachten- en geschillenregeling WKKGZ
De klachten- en geschillenregeling is verplicht als je werkzaam bent als oefentherapeut. Lees er hier meer over. 
Niet leden van de VvOCM betalen hiervoor € 175,- per jaar. VvOCM-leden krijgen dit gratis bij hun lidmaatschap.


Registratie kinderoefentherapeut of psychosomatisch oefentherapeut
Wil je je (laten) registreren als kinderoefentherapeut of psychosomatisch oefentherapeut? Als VvOCM-lid zijn de kosten voor de registratie slechts  € 100,-. Niet-leden betalen hiervoor   450,-!


Gratis Beweegreden
Als VvOCM-lid ontvang je vier keer per jaar het vakblad Beweegreden. Hier betaal je zonder lidmaatschap € 33,- voor. Kijk voor meer informatie onder VvOCM / Publicaties.

Gratis deelname aan VvOCM-regiobijeenkomsten en IO’s
Als VvOCM-lid profiteer je van gratis deelname aan regiobijeenkomsten in jouw regio en intercollegiale overleggen (IO’s). Meld je hiervoor aan bij het regioteam bij jou in de buurt. Kijk voor een overzicht op het besloten deel van deze website onder VvOCM/regioteams.

Korting op cursussen en opleidingen
Je ontvangt als VvOCM-lid korting op cursussen en opleidingen die je moet volgen om punten te halen voor het Kwaliteitsregister Paramedici.
Een aantal voorbeelden:
- Studiedag Kinderoefentherapie € 100,- voor leden / € 125,- voor niet-leden
- Wetenschappelijke cyclus (alle lezingen) € 250, - voor leden / € 350,- voor niet-leden
- Informatieavond Wmo € 20,- voor leden / € 70,- voor niet-leden

Promotiemateriaal
VvOCM-leden kunnen tegen een aantrekkelijk tarief promotiemateriaal bestellen via de webwinkel. Bijvoorbeeld algemene folders over oefentherapie (€ 6,- per set van 25 stuks) of folders over oefentherapie bij longklachten (zelfde prijs). Ook is er uitdeelmateriaal beschikbaar, zoals pennen, waterpasjes, ballonnen en schrijfbloks. Kijk voor meer informatie in de webwinkel (alleen zichtbaar op het besloten deel van deze website). Een voorbeeld van de folders kunt u vinden bij de verschillende klachten onder CLIENT.

Er is ook gratis materiaal beschikbaar. Verzorg je bijvoorbeeld een presentatie of sta je op een beurs en is het doel algemene promotie van het vak (breed - niet alleen voor jouw eigen praktijk), dan is hiervoor een presentatie (powerpoint) beschikbaar, maar ook flyers, posters en uitdeelmateriaal. Kijk daarvoor onder PR & BEKENDHEID / Promotiemateriaal (alleen zichtbaar op het besloten deel van deze website).

Frisia Verzekeringen
Speciale arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de leden van de VvOCM:
- jaarlijks blijvende collectiviteitskorting
- 1e verzekeringsjaar 10% extra premiekorting
- premievrijstelling na 1 jaar arbeidsongeschiktheid
Kijk voor meer informatie op www.frisiaverzekeringen.nl/vvocm


VvAA: korting op verzekeringen
Veel oefentherapeuten maken gebruik van de ondersteuning en producten en diensten van VvAA. De VvOCM en VvAA hebben dan ook besloten tot een verdere intensivering van samenwerking. Leden van de VvOCM profiteren van een aantrekkelijke korting van 10% op twee specifieke producten, namelijk de beroepsaansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering. De korting geldt zowel voor oefentherapeuten die deze producten al afnemen, als voor oefentherapeuten die nu willen overstappen naar de VvAA. Het aanbod geldt voor alle leden van de VvOCM. U hoeft geen lid van VvAA te zijn om de korting te ontvangen.
Klik hier voor meer informatie.

VvAA Zorgverzekering – ledencollectiviteit

Oefentherapeuten die lid zijn van VvAA kunnen gebruik maken van het VvAA ledencollectief. Als VvAA-lid, ontvangt u een korting van 8% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering is € 101,15 (bij eigen risico van € 385) en vanaf € 9,00 voor een aanvullende verzekering. Dan bent u verzekerd van uitstekende zorg met vrije keuze. En u loopt niet het risico op bijbetalen.